About SSL connection

classic Classic list List threaded Threaded
4 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

About SSL connection

John Mikel

Hi,
i was trying to enable SSL on postgresql 10 and 11 Servers after searching
on postregsql documentation i found this : 
ALTER SYSTEM SET configuration_parameter { TO | = } { value | 'value' | DEFAULT }
on https://www.postgresql.org/docs/10/sql-altersystem.html
i used
ALTER SYSTEM SET SSL = ON , querry executed successfully 
after that i entred this Select *  from pg_settings , i saw that ssl value is off,
after  stoping the service of postgresql it wont start again 
i tried this on both servers 11 and 10 the same problem (the server wont start again)
I'm using widonws 7 x64.
my question is  how to enbale SSL ?
ps : i created all require cert files.
sorry for my bad english. 
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: About SSL connection

Ron-2
On 1/6/19 8:10 AM, John Mikel wrote:

Hi,
i was trying to enable SSL on postgresql 10 and 11 Servers after searching
on postregsql documentation i found this : 
ALTER SYSTEM SET configuration_parameter { TO | = } { value | 'value' | DEFAULT }
on https://www.postgresql.org/docs/10/sql-altersystem.html
i used
ALTER SYSTEM SET SSL = ON , querry executed successfully 
after that i entred this Select *  from pg_settings , i saw that ssl value is off,
after  stoping the service of postgresql it wont start again 
i tried this on both servers 11 and 10 the same problem (the server wont start again)
I'm using widonws 7 x64.
my question is  how to enbale SSL ?
ps : i created all require cert files.

What errors in the log files?

--
Angular momentum makes the world go 'round.
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: About SSL connection

Adrian Klaver-4
In reply to this post by John Mikel
On 1/6/19 6:10 AM, John Mikel wrote:

>
> Hi,
> i was trying to enable SSL on postgresql 10 and 11 Servers after searching
> on postregsql documentation i found this :
>
> ALTER SYSTEM SET/|configuration_parameter|/  { TO | = } {/|value|/  | '/|value|/' | DEFAULT }
>
> on https://www.postgresql.org/docs/10/sql-altersystem.html
> i used
>
> ALTER SYSTEM SET SSL = ON , querry executed successfully
>
> after that i entred this Select *  from pg_settings , i saw that ssl value is off,
>
> after  stoping the service of postgresql it wont start again

In addition to what Ron said about checking the logs, you could change
the ssl setting back to 'off' in the postgresql.conf file.

>
> i tried this on both servers 11 and 10 the same problem (the server wont start again)
>
> I'm using widonws 7 x64.
>
> my question is  how to enbale SSL ?
>
> ps : i created all require cert files.
>
> sorry for my bad english.
>


--
Adrian Klaver
[hidden email]

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: About SSL connection

Adrian Klaver-4
On 1/7/19 2:51 AM, John Mikel wrote:

Please reply to list also
Ccing list

> Thanks,
> after setting the postgresql.conf file nothing changes (ssl = off)
> is this a bug or what ?

Did you restart the server?

Per Ron's post what are the error messages in the Postgres and/or system
logs?


> how to enable SSL?what you need to that ?

https://www.postgresql.org/docs/10/ssl-tcp.html

>
>
> Le dim. 6 janv. 2019 à 21:01, Adrian Klaver <[hidden email]
> <mailto:[hidden email]>> a écrit :
>
>     On 1/6/19 6:10 AM, John Mikel wrote:
>      >
>      > Hi,
>      > i was trying to enable SSL on postgresql 10 and 11 Servers after
>     searching
>      > on postregsql documentation i found this :
>      >
>      > ALTER SYSTEM SET/|configuration_parameter|/  { TO | = }
>     {/|value|/  | '/|value|/' | DEFAULT }
>      >
>      > on https://www.postgresql.org/docs/10/sql-altersystem.html
>      > i used
>      >
>      > ALTER SYSTEM SET SSL = ON , querry executed successfully
>      >
>      > after that i entred this Select *  from pg_settings , i saw that
>     ssl value is off,
>      >
>      > after  stoping the service of postgresql it wont start again
>
>     In addition to what Ron said about checking the logs, you could change
>     the ssl setting back to 'off' in the postgresql.conf file.
>
>      >
>      > i tried this on both servers 11 and 10 the same problem (the
>     server wont start again)
>      >
>      > I'm using widonws 7 x64.
>      >
>      > my question is  how to enbale SSL ?
>      >
>      > ps : i created all require cert files.
>      >
>      > sorry for my bad english.
>      >
>
>
>     --
>     Adrian Klaver
>     [hidden email] <mailto:[hidden email]>
>


--
Adrian Klaver
[hidden email]